ZDROWE ODŻYWIANIE2018-10-04  

W czwartek 04.10.2018 r. w naszej grupie było smacznie i przede wszystkim zdrowo! Dzieci na zajęciach własnoręcznie przygotowały pyszne owocowe jeżyki. Przedszkolaki przyniosły świeże owoce: jabłka, gruszki, banany, pomarańcze, mandarynki i winogrona. Dzieci samodzielnie kroiły owoce na kawałki oraz nadziewały je na patyczki. Poznały też łatwy sposób wykonania dekoracji na stół. W tym celu wykorzystały jabłka i mini dynię, w które powbijały szaszłyki, tworząc owocowe jeżyki. Wszyscy mieli soczyste minki na widok tak smakowitych owoców i każdy ochoczo zabrał się do pracy.
Degustacja była udana, a bezpieczeństwo zapewnione. Przygotowanie deseru dało dzieciom wiele satysfakcji jednocześnie uświadamiając jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu organizmu.


Małgorzata Józefczak



redaktor: Aneta Hamrol